Knoflooksaus

Als je deze knoflooksaus hebt gemaakt wil je nooit meer kant en klare knoflooksaus ­čśë

Ingredi├źnten;

  • Mayonaise
  • Platte peterselie, fijngesneden
  • Knoflookpoeder
  • Water
  • Poedersuiker (naar keuze)

Bereiding:

Ik heb hier geen hoeveelheden staan, want dit moet op gevoel en smaak gaan. Ik begin meestal met een paar eetlepels goede mayonaise, dan voeg ik de peterselie toe, je kunt ook bieslook en munt gebruiken voor een kruidigere saus.

Ik houd van een subtiele knoflooksmaak, dus ik begin met een snufje poeder en voeg daarna telkens een beetje meer toe, naar smaak. Ik gebruik expres geen verse knoflook, want dat vind ik te scherp, als je dat niet erg vindt, kun je gerust verse knoflook gebruiken. Doe er dan telkens een beetje water bij, totdat je je gewenste sausdikte heb, niet schrikken in het begin, want de saus gaat schiften, maar als je eventjes blijft roeren dan komt het goed. Voor een subtiel zoetje, kun je nog wat poedersuiker toevoegen, maar is geen must.

Deze saus is onder andere heerlijk bij een broodje kip, kofte en om lekker in te dippen.