Pasta met monchou en gerookte zalm

Dit is een supersnel pastarecept met monchou als basis. Één van de favorieten bij mij thuis!

Ingrediënten (2 pers.):

1 ui (fijngesneden)
1 teen knoflook (geperst)
250 gr. champignons (in kwarten)
1 pakje Monchou zacht & luchtig
200 gr. gerookte zalm
1 handje bieslook (fijngesneden)
1/2 groentebouillonblokje
200 gr. pasta (naar keuze)
Zout en peper uit de molen
Olie om in te bakken

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur, tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak ze in 6-12 minuten bruin en gaar.

Los intussen een half bouillonblokje op in een paar eetlepels warm water. Zodra de champignons gaar zijn, blus je de champignons af met de bouillon en voeg je daarna de monchou toe. Zet het vuur lager en blijf roeren totdat de monchou helemaal vloeibaar en warm is geworden. Breng op smaak met de bieslook, peper en zout.

Meng de saus door de pasta en schep het op de borden. Verdeel aan het eind de zalm erover.

Eet smakelijk!

Suggestie: De champignonsaus is ook prima te serveren bij biefstuk of varkenshaas. Ook is de saus gemakkelijk aan te passen aan je eigen wensen, door bijvoorbeeld de zalm voor hamreepjes te vervangen of extra groenten toe te voegen (tip: asperges & serranoham). Vind je de saus te dik, dan kun je hem verdunnen met kookroom.