Penne met cherrytomaatjes

Dit is een heerlijk en simpel gerecht waarin je de pure smaken van de producten proeft

Ingrediënten (4 pers.):

100 g roomboter
1 ui
4 teentjes knoflook
1 kg cherrytomaatjes (gehalveerd)
Bosje verse basilicum (alleen de blaadjes, hou een beetje achter voor de garnering)
400 g penne
125 g Parmezaanse kaas (geraspt, plus geschaafde Parmezaanse kaas voor de garnering)
Vers gemalen peper & zeezout

Bereiding:

Kook de penne in ruim water totdat deze al dente (=beetgaar) is. Smelt intussen de boter in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze beginnen te verkleuren. Doe de tomaten erbij met een flinke snuf zout en laat alles 15 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg de basilicumblaadjes toe, maar bewaar enkele blaadjes voor de ganering. Doe de Parmezaanse kaas erbij en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper. Haal de pan van het vuur en roer tot slot de penne erdoor. Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas en de achtergehouden basilicum.

Eet smakelijk!